top of page

Hoop Masters Academy

More Than Basketball

  Όραμα

Όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε ενήλικες ικανούς να ανταποκριθούν επάξια σε κάθε στόχο τους. Να έχουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες για να δημιουργήσουν τη ζωή που ονειρεύονται. Ικανοί να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση που μπορεί να προκύψει και να συνεχίζουν βλέποντας μπροστά.  Κάθε παιδί να αναγνωρίσει την αξία και την μοναδικότητα του, εφόδια που θα τον συντροφεύουν μια ζωή

Screenshot 2023-08-09 184259.png
iStock-544354130.jpg

Αποστολή

Μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα της ακαδημίας μας, βοηθάμε τα παιδιά να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις όχι μόνο στο άθλημα του μπάσκετ αλλά και τις ζωής. Να αγωνίζονται για τους στόχους τους και να αναπτύξουν τα εργαλεία που θα τους οδηγούν στην επίτευξη των στόχων αυτών. Κάθε παιδί έχει τις δικές του ξεχωριστές ικανότητες, σκοπός μας είναι να ανακαλύψουμε και να εξελίξουμε αυτές τις ικανότητες. Σημαντικό για εμάς είναι τα παιδιά να αναγνωρίσουν την αξία και την μοναδικότητα τους, αξίες που θα τους βοηθήσουν να πετύχουν τα όνειρα στη ζωή τους.

Καινοτομία

Το πρόγραμμα μας δημιουργήθηκε με σκοπό η ακαδημία μας να προσφέρει στα παιδιά πολλαπλά οφέλη σε προσωπικό και αθλητικό επίπεδο. Έτσι δημιουργήσαμε το καινοτόμο μας πρόγραμμα κατά το οποίο σε εβδομαδιαία βάση τα παιδιά συμμετέχουν σε semi personal προπονήσεις όπου εξειδικεύονται στις τεχνικές του μπάσκετ, ενώ παράλληλα διδάσκονται τεχνικές και δεξιότητες που μπορούν να τους βοηθήσουν να πετύχουν τους αθλητικούς και τους προσωπικούς τους στόχους και να τις χρησιμοποιήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Screenshot 2023-08-21 224814.png
Screenshot 2023-08-10 115629.png

Ανάπτυξη Δεξιοτήτων

Εστιάζουμε στην ανάπτυξη ψυχοκινητικών  δεξιοτήτων κατάλληλων για την ηλικία  κάθε παιδιού. Παράλληλα αναπτύσσουμε τεχνικές στα παιδιά που μπορούν να εφαρμόζουν σε όλους τους τομείς της ζωής τους που θα τους βοηθήσουν στην προσωπική τους ανάπτυξη, εξέλιξη, επίτευξη των στόχων τους, διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων, και αντιμετώπιση προκλήσεων.

Διασκέδαση και Δημιουργικότητα

Δημιουργούμε ένα θετικό και ελκυστικό περιβάλλον για τα παιδιά και φροντίζουμε σε κάθε προπόνηση να διασκεδάζουν παίζοντας μπάσκετ, να αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους, να μπορούν να ευδοκιμήσουν, και να εκφραστούν. Να περάσουν καλά μέσα από δραστηριότητες που διεγείρουν τις γνωστικές και κινητικές τους δεξιότητες, ενθαρρύνοντας έτσι την αγάπη τους για το μπάσκετ και ταυτόχρονα να αισθάνονται ότι μέσα από αυτή τους τη δραστηριότητα μπορούν να διασκεδάζουν και να εξελίσσονται.

Screenshot 2023-08-10 124131.png
shutterstock_2192218555.jpg

Ομαδικότητα​

Η ικανότητα ομαδικής συνεργασίας είναι μία δεξιότητα που μπορεί να κάνει πετυχημένους αθλητές στο μπάσκετ, αλλά και πετυχημένους ανθρώπους στη ζωή. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος στα παιδιά με τους συμπαίκτες τους διδάσκοντας τους παράλληλα πως η επιτυχία έρχεται μέσα από ομαδική δουλειά, καλή συνεργασία, επικοινωνία και υποστήριξη των συμπαικτών τους έτσι μπορούν να πετύχουν τους κοινούς στόχους. Στο εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα στοχεύουμε επίσης να αναπτύξουν την δεξιότητα αυτή και να είναι ικανοί να την εξελίξουν και στους άλλους τομείς της ζωής τους ως μελλοντικοί ενήλικες.

Ένταξη και Συμμετοχή

Για μας κάθε παιδί είναι σημαντικό να βιώσει την αξία του, να νιώσει ότι μπορεί να ανήκει σε μία ομάδα και να συμμετέχει ενεργά βελτιώνοντας τις ικανότητες και τις δεξιότητες του. Γι’ αυτό το σκοπό δημιουργήσαμε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς όπου χαιρόμαστε να δουλεύουμε με παιδιά που έχουν διαφορετικές ικανότητες και προοπτικές, προάγοντας μέσα από τα προγράμματά μας την ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό. Σε όποια ηλικία και να αποφασίσει το παιδί να ξεκινήσει, λαμβάνουμε υπόψη μας τον χαρακτήρα του κάθε παιδιού, και το βοηθάμε στην ομαλή ένταξη του στην ομάδα, επιπλέον καλλιεργούμε την αυτοπεποίθηση του μέσα από ενεργή συμμετοχή του.

iStock-1492347477.jpg
Screenshot 2023-08-09 181706.png

Θετική Ενίσχυση

Ένας από τους βασικούς μας στόχος είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση τους. Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες τους και εστιάζουμε στη βελτίωση που πετυχαίνει το κάθε παιδί. Με την ανατροφοδότηση μας ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τα παιδιά στηρίζοντας τα στην προσπάθεια τους για εξέλιξη. Λαμβάνουμε υπόψη μας τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει το κάθε παιδί, και τα εμπόδια που μπορεί να του μειώσουν την αυτοπεποίθηση του, γι’ αυτό το πρόγραμμα μας είναι σχεδιασμένο με αυτό τον τρόπο όπου τόσο στις προπονήσεις όσο και στην εξειδικευμένη προπόνηση είμαστε δίπλα στα παιδιά για να τα καθοδηγήσουμε να βρίσκουν τους τρόπους να ξεπερνάνε αυτές της δυσκολίες στη ζωή τους.

Πειθαρχία

Μία αξία που δεν μπορεί να λείπει από την ακαδημία μας. Μέσα σε μία συνεχώς εξελισσόμενη κοινωνία χρειάζεται να είμαστε προσηλωμένοι και πιστοί στον στόχο μας, να δημιουργήσουμε ενήλικες που θα έχουν τα εφόδια να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Για να το πετύχουν αυτό σημαντικό χαρακτηριστικό που χρειάζονται είναι η πειθαρχία, μέσα από την οποία τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες όπως η εργατικότητα, η διαχείριση χρόνου, η δέσμευση για συνεχή βελτίωση, ο αυτοέλεγχος και η τήρηση κανόνων και κανονισμών τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου. Είναι σημαντικό να μπορείς να είσαι πειθαρχημένος για να μπορέσεις να είσαι προσηλωμένος στους στόχους σου και να πετυχαίνεις.

Screenshot 2023-08-09 134134.png
iStock-1540426117.jpg

Αθλητισμός

Πολλά είναι τα οφέλη που προκύπτουν όταν ένα παιδί έρχεται σε επαφή με τον αθλητισμό αρχικά γυμνάζει το σώμα και αυτό ωφελεί στην υγεία του. Επιπλέον, μέσω των προπονήσεων βοηθάμε το παιδί στην ανάπτυξη ψυχοκινητικών δεξιοτήτων και να μπορεί να σκέφτεται γρήγορα για να βρει μία λύση να ξεπεράσει ένα εμπόδιο και να πετύχει τον στόχο του. Παράλληλα δίνουμε έμφαση στην ευγενής άμιλλα, την ηθική συμπεριφορά, και την ευγένεια τόσο στη νίκη όσο και στην ήττα. 

Συνεχής Εκπαίδευση

Αυτό που μπορεί να κάνει μία εταιρεία ή έναν άνθρωπο να είναι από τους κορυφαίους στον κλάδο του είναι η συνεχής εκπαίδευση. Έτσι η ομάδα μας δεν σταματά να εκπαιδεύεται και να εφαρμόζει στην ακαδημία τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές εκπαιδευτικές μεθόδους. Ταυτόχρονα στοχεύουμε μέσα από το πρόγραμμά μας να αναπτύξουμε στα παιδιά τη νοοτροπία για συνεχή βελτίωση μέσω εξάσκησης, ανατροφοδότησης και υιοθέτησης προκλήσεων που θα τους βοηθούν να εξελίσσονται και να αναπτύσσονται σε κάθε τομέα.

Screenshot 2023-08-09 140530.png
iStock-1271183726.jpg

Σεβασμός

Ο σεβασμός ξεκινά από μέσα μας. Σεβόμαστε τα παιδιά σας και εσάς έτσι σημαντικό μέλημα μας είναι να διδάξουμε στα παιδιά να σέβονται τον εαυτό τους, τους προπονητές, τους συμπαίκτες, τους αντιπάλους, τους διαιτητές, τους φιλάθλους και εκτός του χώρου του γηπέδου τα άτομα που συναναστρέφονται στη ζωή τους.

Ηγεσία

Πιστεύουμε πως η αυτοπεποίθηση είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά σε όλους τους τομείς της ζωής του. Προωθούμε τις ηγετικές ικανότητες τους και τους ενθαρρύνουμε να αποτελούν θετικά πρότυπα εντός και εκτός γηπέδου.  Έτσι μέσα από τις δραστηριότητες που κάνουμε με τα παιδιά, αλλά και τις συζητήσεις κατά την διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων στοχεύουν στη νοοτροπία της αξίας τους η οποία παραμένει αναλλοίωτη είτε στη νίκη είτε στην ήττα.

iStock-1271183777.jpg
iStock-171150844.jpg

Ασφάλεια

Το ασφαλές περιβάλλον είναι αυτό που μπορεί να καλλιεργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Έτσι ξεκινώντας από τις υποδομές μας έχουμε διασφαλίσει ασφαλή γήπεδα όπου πραγματοποιούνται οι προπονήσεις, οι προπονητές μας είναι εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση τραυματισμών και γνωρίζουν πρώτες βοήθειες.

bottom of page